top of page

Domači muesli z malo ogljikovih hidratov

Kadar imam čas, si rada hrano, ki jo običajno na hitro kupimo, pripravljam sama, doma in uporabim sestavine, ki jim zaupam. Najraje imam stvari, ki jih lahko pripraviš za nekaj dni vnaprej. Kosmičev za v mleko in jogurt načeloma ne maram. Ali se stopijo v neprepoznavno kašasto in sluzasto zmes ali pa niso zdravi. Rada imam le ene, kjer je noter veliko koščkov čokolade in piškotkov. Ampak mi ne ustreza prevelika vsebnost sladkorja. Zato si velikokrat pripravim svoj dodatek za k jogurtu.

Enostaven recept:

Vzela sem različne oreščke - mandlje, lešnike, indijske oreščke... Vzamite oreščke, ki so vam ljubi. Narezala oz. nadrobila sem jih v manjše koščke. Nato sem jih prepražila v ponvi. Oreščki sami imajo veliko maščobe, tako da ni potrebno dodati nobenega olja. Če se vam zdi, da bi ga, dodajte nekaj kapljic kokosovega olja.



Dodala sem še malo kokosove moke in na koncu vmešala nekaj chia semen.


Vsak zase ve, kaj od tega ima rad in koliko katere sestavine bo uporabil. Ko se mešanica ohladi, si vanjo nalomite še nekaj temne čokolade.



Vaši oreščki za na jogurt so pripravljeni. Odlični so in v zaprtem kozarcu, na suhem mestu jih lahko hranite vsaj 14 dni.


Dober tek!

Nina

10 views0 comments

Comments


bottom of page