top of page

Švedska masaža - moč dotika

Updated: Aug 1, 2023

Pomembno dejstvo - znanstveno je dokazano, da so ljudje, ki redno hodijo na masažo, manj možnosti, da zbolijo za alzheimerjevo boleznijo.


Dotik - zdravilo za naše telo


Mas je grški in arabski koren, ki pomeni gladiti, gnesti, stiskati. Pri masaži je najpomembnejši dotik. Potreba po dotiku je človeku prirojena, prisotna je vse življenje, vendar je ne moremo vedno zadovoljiti po naravni poti. Neprimerni odnosi, ki ne odobravajo dotikanja, pa tudi kulturne in moralne omejitve nam velikokrat preprečujejo, da bi zadovoljili potrebo po dotikanju. Masaža je oblika nadzorovanega in moralno sprejemljivega “varnega” dotika, ki služi izboljšanju zdravja, zadovolji potrebo po dotiku, ne ogroža moralnih norm in ne zahteva čustvene povezave. Tehnika klasične masaže je kombinacija znanosti in umetnosti.


Švedska/klasična masaža


V novem veku se je v Evropi začela renesansa zdravilstva. Masaža je postala njegov pomemben del. Za utemeljitelja t.i. klasične masaže velja Šved Per Henrik Ling. Razvil je tehniko, ki jo danes imenujemo švedska masaža. V njej je združil svoje znanje o gimnastiki in fiziologiji ter kitajske, egipčanske, grške in rimske tehnike.


Zdaj si ti na vrsti


Masaža je tako blagodejna, da si težko zamislimo boljšega izzida, kot sproščenost. V 60 min masaže našemu telesu vnesemo toliko sproščenosti, kot mu jo nudi 9 urni spanec. Naše mišice se bodo prav tako prekrvavile, tako da se bodo hitreje obnavljale, mišična struktura bo bolj enakomerna. Masaža prekrvavi telo, tako da gre v vsak kotiček telesa več kisika. Posledično smo bolj zbrani, lažje se učimo, naša pozornost je boljša. Z redno masažo se otresemo depresije, visokega pritiska, glavobola, izločimo strupe in se počutimo odlično.




9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page