top of page

Pedikura Slovenska Bistrica: Več kot le lepota, zdravje za vaša stopala


Pedikura je estetski in terapevtski postopek, ki skrbi za zdravje in lepoto stopal in nohtov. Poleg izboljšanja videza nog pedikura pomaga tudi pri preprečevanju in zdravljenju različnih težav, kot so vraščeni nohti, kurja očesa, otiščanci in suha koža. Redna pedikura je pomembna ne samo za estetske namene, ampak tudi za splošno dobro počutje in zdravje stopal.


Zgodovina pedikure


Pedikura ima dolgo zgodovino, ki sega v antične civilizacije. Egipčani, znani po svoji skrbi za osebno higieno in lepoto, so uporabljali naravne sestavine za nego nog in nohtov. Tudi Rimljani so redno izvajali pedikuro kot del svojih kopalnih ritualov. Danes se je pedikura razvila v raznolik in prefinjen postopek, ki vključuje različne tehnike in izdelke za nego stopal.


Pedikura Slovenska Bistrica
Pedikura Slovenska Bistrica


Koristi pedikure


1. Estetika: Glavni razlog, zakaj se ljudje odločajo za pedikuro, je izboljšanje videza stopal in nohtov. Z redno pedikuro so nohti oblikovani, koža pa je gladka in mehka.


2. Zdravje nohtov: Pedikura pomaga preprečevati in zdraviti težave z nohti, kot so vraščeni nohti in glivične okužbe. Pravilna nega nohtov zmanjša tveganje za okužbe in vnetja.


3. Krvni obtok: Masaža, ki je del pedikure, spodbuja krvni obtok v stopalih, kar prispeva k boljšemu zdravju tkiv in zmanjšuje otekanje nog.


4. Sproščanje stresa: Pedikura je sproščujoča izkušnja, ki pomaga zmanjšati stres in napetost. Masaža in topla voda delujeta pomirjujoče na telo in um.


5. Odstranjevanje mrtve kože: Redna pedikura pomaga odstraniti trdo in odmrlo kožo, kar preprečuje nastanek otiščancev in kurjih očes.


Postopek pedikure


Pedikura se običajno začne z namakanjem nog v topli vodi, ki lahko vsebuje sol, eterična olja ali posebne pripravke za mehčanje kože. Po namakanju se nohti obrežejo in oblikujejo, obnohtna kožica pa se nežno potisne nazaj ali odstrani. Nato se odstrani trda in suha koža s piljenjem ali uporabo posebnih pripomočkov. Sledi piling, ki odstrani odmrle kožne celice in naredi kožo mehkejšo.


V naslednjem koraku se stopala in noge masirajo z vlažilno kremo ali oljem. Masaža ne le da sprošča, ampak tudi izboljšuje krvni obtok. Postopek se zaključi z nanosom laka za nohte, če se stranka odloči za to možnost.

Pri meni lahko izbirate med več različnimi pedikurami. Nekatere se posvečajo izkjučno negi, druge so namenjene zdravju vaših nog. Pri vseh pedikurah lahko sicer najdemo prepletanje obojega, saj že nežna masaža skrbi za zdravje.


Vrste pedikure


1. Klasična pedikura: Vključuje osnovne korake nege stopal in nohtov, kot so namakanje, obrezovanje nohtov, piljenje, masaža in nanos laka.


2. Spa pedikura: Poleg osnovnih korakov vključuje dodatne tretmaje, kot so piling, maska za stopala in daljša masaža. Posebnost moje pedikure Razvajam se, je fango obloga. Posebej priporočam tistim, ki imate boleče noge, ki imate neprijeten občutek v sklepih ali so vam diagnosticirali revmo ali artritis.


3. Medicinska pedikura: Osredotoča se na zdravljenje specifičnih težav stopal, kot so glivične okužbe, vraščeni nohti in otiščanci. Izvaja jo usposobljen strokovnjak.


4. Gel oziroma permanentno lakiranje nohtov na nogah: Uporablja gel lak, ki je trajnejši od običajnega laka za nohte. Primerna je za tiste, ki želijo daljšo obstojnost barve. Pred nanosom se nohtki uredijo.


Nasveti za domačo pedikuro


Čeprav je obisk profesionalnega salona za pedikuro priporočljiv, lahko osnovno nego stopal izvajate tudi doma. Tukaj je nekaj nasvetov za domačo pedikuro:


1. Redno namakanje: Namakajte stopala v topli vodi z dodatkom soli ali eteričnih olj za mehčanje kože.

2. Obrezovanje nohtov: Obrežite nohte naravnost in jih rahlo zaobljite na vogalih, da preprečite vraščanje.

3. Piling: Uporabljajte piling za odstranjevanje odmrle kože.

4. Vlaženje: Redno vlažite stopala s kremo ali oljem, da preprečite suhost in razpoke.

5. Nošenje primerne obutve: Nosite udobno obutev, ki omogoča dihanje stopal in preprečuje prekomerno trenje.


Vedno dobra ideja za darilo je pedikura, Slovenska Bistrica pa je hitro dosegljiva vsem okoliškim krajem.


Zaključek


Pedikura je več kot le estetski postopek; je pomemben del skrbi za zdravje in dobro počutje stopal. Ne glede na to, ali se odločite za obisk salona ali nego stopal izvajate doma, redna pedikura bo poskrbela, da bodo vaša stopala lepa, zdrava in sproščena.


Na pedikuro se lahko naročite tukaj.


Sr(e)čno, Nina

5 views0 comments

Comments


bottom of page